A nagyarculat egy vállalat vagy szervezet arculatának a teljes egészét jelenti, beleértve a logót, a színpalettát, a betűtípust, a grafikus elemeket és azok használatának szabályait. A nagyarculat célja, hogy egyedi és emlékezetes megjelenést biztosítson a vállalat vagy szervezet számára, és megkülönböztessék őket a versenytársaktól.

Maga az arculat egy vállalat, szervezet vagy márka megjelenésének összessége, amely meghatározza, hogyan jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az arculat célja, hogy azonosíthatóvá és emlékezetessé tegye a vállalatot vagy márkát, valamint kiemelje azok értékeit és üzenetét a versenytársaktól.

Fontos elemei közé tartozik a logó, amely azonosítja a vállalatot vagy szervezetet és jelképesen reprezentálja az üzenetüket és az értékeiket. A színpaletta és a betűtípusok kiválasztása és használata is fontos, hogy a megjelenés összhangban legyen a márkaképpel és az üzenettel.

Az arculati elemek mellett a nagyarculat tartalmazza a vállalati kommunikáció és az üzleti tevékenységek minden aspektusát is.

A nagyarculat kialakításakor fontos a konzisztencia és az összhang minden megjelenési formában, hogy a vállalat vagy szervezet márkája és üzenete következetesen jelenjen meg az emberek előtt. Az arculati kézikönyv, amely leírja az arculat használati szabályait és a személyre szabott sablonokat, biztosítja az összhangot és a konzisztenciát a nagyarculat minden megjelenési formájában.

A nagyarculat elemei általában a következők:

  1. Kisarculat elemei: logó tervezés, névjegykártya készítés, levélpapír és boríték / vagy e-mail aláírás
  2. Színpaletta: Az arculat színei, amelyek meghatározzák az üzenet hangulatát és hatását. Általában az arculati színek határozzák meg az összes többi design elemet is.
  3. Betűtípusok: Az arculatban használt betűtípusok kiválasztása és használata, amelyek meghatározzák az üzenet szöveges megjelenését.
  4. Grafikus elemek: A vállalat vagy szervezet egyedi grafikai elemeket használhat. Ilyen például formák, minták vagy más vizuális elemek, hogy kiemeljék magukat a versenytársak közül.
  5. Használati szabályok: Az arculat használati szabályai, amelyek meghatározzák, hogy az arculati elemeket hogyan lehet használni, és hogyan kell alkalmazni a különböző felületeken és helyzetekben.
  6. Hangulat, stílus és design elemek: Az arculat hangulatát, stílusát és design elemeket. Például mintákat, textúrákat, fotókat vagy illusztrációkat, amelyek meghatározzák a vállalat vagy szervezet megjelenését.
  7. Nagyarculati elem még: mappa, prospektus, céges reklámanyag. Valamint ide tartozik az írásbeli és szóbeli kommunikáció stílusa és hangvétel, az irodai környezet és a munkaruházat megjelenése, valamint a marketinganyagok és a digitális jelenlét tervezése is.

Találkozzunk a Facebookon.

Ezek is érdekelhetnek:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram