Csomagolástervezés

A csomagolástervezés az a terület, ahol igenis a külső számít. A csomagolás a terméked ismertetőjele, és a designja az ami eladja a terméket. Amikor csomagolást tervezek nemcsak az esztétikum lebeg a szemem előtt, hanem az is, hogy a csomagolás magával ragadja a vásárlót.

Csomagolástervezés! Miben tudok segíteni?

Készen van a terméked, de nincs meg a csomagolása? Csupán elképzeléseid vannak, de nem tudod, hogyan fog megvalósulni? Én segítek benne. Az ingyenes konzultáció keretein belül felmérem az igényeket.

Már van terméked, de szeretnéd lecserélni a designt? Abban az esetben, ha szeretnéd felvenni a versenyt a konkurenciával keres bizalommal.

A minőségi, igényes csomagolás vonzza a vásárlókat. Végig a folyamat során figyelembe vesszük a célcsoportot, az üzenetet, egyéb szempontokat, aminek eredménye az egyedi, igényre szabott termékcsomagolást. Célunk, hogy terméked csomagolása minőségi, jól értelmezhető és figyelemfelkeltő legyen, különböző, arculatba illeszkedő egyedi koncepciók alapján könnyedén kiválasztható a termék csomagolása!

Minden általam készített csomagolás egyedi, kézzel rajzolt alapra készül. Közösen veled alakítjuk ki a designt, folyamatosan szem előtt tartva, hogy a csomagolás önazonos legyen, hitelesen képviselje a terméket és illeszkedjen a márkádba.

ADVANITYC

Mire kell figyelni csomagolástervezés során?

1. Első és legfontosabb az, hogy ismerjük a márkát és ismerjük a célközönségünket.

2. A csomagolás tükrözze a terméket. Vagyis ne legyen a csomagolás túl tökéletes, ne legyen hamis.

3. Legyen a csomagolás variálható. Ha például a termék több ízben is elérhető legyen lehetőség arra, hogy a csomagolás mutálható legyen.

4. Legyen a csomagolás eredeti, könnyen megjegyezhető

5. Tartsuk szem előtt az értékesítést.

Mit tartalmaz a csomagolástervezés?

A folyamat három nagy elemből áll: megtervezzük a koncepciót, elkészül a grafika, felkerül a csomagolás a termékre.

A koncepciótervezés során elkezdjük közösen az ötletelést, megtervezzük hogyan nézzen ki a csomagolás a csomagolóanyagon, elkezdek rajzolni. Ennél a lépésnél kiválasztjuk a betűtípusokat, meghatározzuk a hangulatot.

Amikor kész a koncepció, jön a grafikai tervezés digitális folyamata vagyis a végleges kézi tervet elkészítem digitális verzióban is. Ha a termékünk több variációban (pl ízben) elérhető, vagy más funkciója van (pl vitaminok vagy kollagének), abban az esetben elkészülnek a mutációk. Felkerül a termék neve, űrtartalma, leírása, vonalkódja stb.

Ha készen vannak a digitális grafikai tervek, kezdetét veszi a nyomdai előkészítés. Felkerülnek a vágójelek, a kifutók, színellenőrző csíkok, minden ami a nyomdának kell.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram