Kiadványszerkesztés

Az asztali kiadványszerkesztés a nyomdai minőségű kiadványok elkészítését foglalja magába hozott vagy egyedi tervek alapján.

A kiadványszerkesztés egy nagyon komoly terület, nagy odafigyelést igényel. A folyamat magába foglalja a tartalom megismerését, a formák és formulák kialakítását, a betűtípus kiválasztását, a tördelési stílust, a nyomdai előkészítést és a nyomdai kapcsolattartást.
A kiadványszerkesztés terén jelentős referenciával rendelkezünk. Az évek során rengeteg kiadvány oldalt, nyomtatott kommunikációs anyagot terveztünk, szerkesztettünk, kiviteleztünk. 

De mivel is foglalkozunk kiadványszerkesztés során?

- Céges katalógus-, prospektus tervezés:
- Könyvszerkesztés, újság
- Magazin tördelés, szerkesztés
- Hirdetéstervezés
- szórólap, szóróanyag
- leporelló
- katalógus
- prospektus
- brosúra,
- dosszié
- meghívó
- étlap/ itallap
- Online pdf kiadványok

ADVANITYC

Milyen elemei vannak egy kiadványnak

Tipográfia: a jól kiválasztott betűtípus oszlopos tagja a kiadványnak. Alapvetően elsődleges és másodlagos betűtípusok kerülnek kiválasztásra már a hangulat táblán prezentálva. A két kiválasztott betűtípusnak harmonizálnia kell egymással, és jól olvashatónak kell lennie,


Képek megfelelő kiválasztása: Egy jó kiadvány eladja magát és magáért beszél. Kiválogatjuk a megfelelő képeket, majd képszerkesztő programban megadjuk a megfelelő színmódot. Mint a betűtípusnál itt is fontos a harmónia.


Tartalom: A jól, frappánsan megfogalmazott tartalmat szeretni fogják az olvasó.

Mi a kiadványszerkesztés folyamata?

1. Első lépésként egy 30-40 perces konzultáción belül megbeszéljük az igényeket, kitérve a kiadvány típusára és struktúrájára.

2. Elkezdjük a közös munkát és a meghatározott koncepció mentén elkészítem a tervet. A terv egyeztetését követően, ellenőrzöm a minőségi követelményeket, egyeztetjük a kivitelezési technológiát megrendelővel.

3. A kész tervet ellátom nyomdai jeleket, kifutóval, színellenőrző csíkokkal, a szöveges elemeket görbézem.

4. A nyomdának elküldöm a tervet.

Mit tervezünk a legtöbbet?

Hagyományos névjegykártya: 5x9 cm, álló vagy fekvő egy vagy kétoldalas arculati elem.
Céges katalógus, prospektus: nyomtatott lapozható katalógus a cég igényeire szabva. Egy nyomtatott kiadvány növeli a cég megítélését, mert prémium jelleget sugall.
Szórólap: egy vagy kétoldalas kivitelben, A/5 méretben.
Leporelló: hajtogatott papír, amely sok ívből áll és jellemzően több példányos.
Brosúra: néhány lapból álló, kis terjedelmű nyomtatott kiadvány
Dosszié: arculati elemekkel ellátott iratgyűjtő mappa
Étlap és itallap:
Online pdf kiadványok: környezetbarát megoldás a kiadványok terjesztésére.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram