Webdesign készítés

Mi is az a webdesign? A webdesign nem más, mint a honlap grafikai bemutatója. A webdesign terv elkészítése során maga a weboldal kerül megtervezésre. Az első webdesignerek az 1990-es években kezdték meg a pályafutásukat. 1996-ban megjelent a CSS, vagyis az egymásba ágyazott stíluslapok. Ezek a stíluslapok azok, amik meghatározzák, hogy a honlapon az egyes szövegek (pl. címek, alcímek, gombok) milyen formában, színben, elrendezésben jelenjenek meg.

Miben tudunk segíteni?

Ha még nem szeretnél éles weboldalt, de hajt a kíváncsiság, hogy milyen lesz az oldalad, vagy csak szeretnél előre dolgozni, jó helyen jársz. Lehetőség van arra is, hogy csak a webdesignt készítsük el neked.

Minden munkánk tökéletesen kiegészíti az arculatot, minden kép, betűtípus, elrendezés, drótváz gondosan kerül kiválasztásra és kivitelezésre.
ADVANITYC

Mit csinál egy webdesigner?

Csakúgy, mint egy grafikus, a webdesigner is designnal dolgozik és foglalkozik. A webdesign azonban nem csak egy látványos design, sok szép képpel, hanem egy komoly folyamat, hiszen meg kell tervezni a vizuális élményt is. Egy jó webdesigner ismeri a színek pszichológiáját, tudja mikor, milyen betűtípust kell használni.

A webdesigner ismeri a HTML és CSS nyelvet, és stabilan használja is. Nem árt, ha ismeri a Photoshop és Illustrator programokat, valamint a különböző tartalomkezelő rendszereket.

A webdesigner feladatai közé tartozik:


Weboldal megtervezése grafikai oldalról
HTML és CSS kódolás
Felhasználói élmény (UX) megalkotása
Ikonok készítése
(igény esetén) webszöveg megírása
vizuális tervezés
alap SEO

Miből áll a webdesign készítés?

Minden webdesign terv amit készítünk alkalmas programozásra, de kiváló alapja a WordPress weboldalnak is. A megrendelőkkel folyamatosan egyeztetve Figma tervező programban készítjük el a főoldalt, az aloldalakat, a jogi nyilatkozatot és az adatkezelési tájékoztató oldalát.

Amikor elkészülnek az oldalak webdesign tervei, .jpg és .fig formátumban is elküldjük a megrendelőnek. Igény esetén HTML és CSS exporttal került átadásra.

A projekt végén, minden anyagot mappákba rendezve (látványtervek, a tervek eredeti szerkeszthető változata, képek, betűtípusok, vektoros és nem vektoros elemek) kerülnek átadásra .zip formátumban WeTransferen keresztül.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram