Webáruház készítés

Segítünk a sikeres, felhasználóbarát, mobilbarát webáruház létrehozásában. Webáruház üzemeltetés ma nagyon népszerű vállalkozási forma. Webáruházat nyitni könnyű és egyszerű, az üzemeltetés precíz, pontos feladat. Azonban mielőtt belevágnál a webáruházad elkészítésébe nagyon fontos átgondolni azt, hogy milyen motorral fog a webáruházad működni.

Milyen webáruházat válassz?

Milyen webáruház rendszerek léteznek?
Ez egy nagyon fontos döntés, mert az elkészítési és fenntartási költség nagyban függ attól, hogy milyen rendszeren megy a webáruházunk. Három nagy típusú webáruház közül tud a megrendelőnk választani:

Bérelhető webáruház: ilyen rendszer például az UNAS vagy a Shoprenter. Hatalmas népszerűségnek örvend ma Magyarországon, nem véletlenül. Kezelésük könnyű, sok funkcióval rendelkeznek, alacsony az indulási költségük.

Nyílt forráskódú webáruház: Ilyen például a  WooCommerce. A bérelhető webáruházzal ellentétben, itt a tárhelyet egy évre kell megvenni, és arra készül el a webáruház. Hatalmas előnyük, hogy teljesen testreszabhatóak, tökéletesen integrálhatóak a weboldalunkba, vagy akár a meglévő weboldalunkat tudjuk átalakítani webáruházzá. Szuper ingyenes pluginokkal pedig nagyszerű vásárlói élményt tudunk biztosítani.

Egyedi fejlesztésű: amikor teljesen egyedi kódolt és tervezett webáruházad van. Abban az esetben, hogy nagyon egyedi igények merülnek fel a megjelenés és a működést illetően akkor ez a megoldás a javaslatunk. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy ez a legköltségesebb megoldása a webáruház készítésének.
ADVANITYC

Rendben, megvan a motor, hogyan tovább?

Mint minden folyamatnak a webáruház készítésének is megvannak a maga lépcsői.

I. Kapcsolatfelvétel - Igényfelmérés - Árajánlat: A lehető legpontosabb árajánlat érdekében felmérjük az igényeket, milyen funkciókkal kell a webáruháznak rendelkeznie. Telefonos vagy online megbeszélés alatt minden igényt és lehetőséget tisztázunk, a maximális eredmény érdekében. Árajánlat kiküldése, majd szerződés.

II. Webáruház összeállítása papíron: összeszedjük az árusítani kívánt termékek listáját (név, cikkszám, ár, leírás stb), kialakítjuk a kategóriák rendszerét, megbeszéljük a fizetési és szállítási módokat.

III. Tervezés - design és funkciók kialakítása: Egyedi design és felhasználóbarát megjelenés a maximálisan elégedett vásárlókért. Tervezőprogram segítségével először kialakítjuk a webáruház vázát, majd a végleges designt. Kiválasztjuk a megfelelő képeket valamint megrendelőnkkel folyamatosan kapcsolatot tartva elkezdjük a webáruház összeállítását. Amikor kész a design, fent vannak a termékek, lehet a webáruházat tesztelni. Ha sikeresen a teszt rendelés, jön a következő fázis.

IV. GDRP, bankkártyás fizetési mód és számlázás: Amikor a webáruház tartalmi elemei elkészültek, kész a menüstruktúra, a termék oldalak designja,fel is került a tartalom elérkezik a jogi megfelelés ideje. Fontos, hogy minden webáruház, amit készítünk mint a magyar, mint pedig a nemzetközi jogszabályoknak megfeleljen. Ezért fontos a szükséges dokumentumok (Adatkezelési tájékoztató, ÁSZF, elállási nyilatkozat) megléte. Amennyiben kedves Ügyfelünk nem rendelkezik ilyen dokumentumokkal, javaslatot teszünk arra, kihez lehet fordulni.
Ha a szükséges jogi dokumentumok a rendelkezésre állnak, elindítjuk a bankkártyás fizetés elfogadási folyamatát.
Igény esetén lehetőség van számlázó program (Számlázz.hu vagy Billingó) integrációjára.

V. Tesztelés, SEO és átadás: Amikor a webáruház elfogadóhely elfogadása megtörténik, még egyszer teszteljük a webáruházat. Ellenőrizzük a visszaigazoló e-maileket és az igényelt funkciókat. Adunk a webergonómiára is, ezért optimalizájuk a tartalmat, valamint a képek méretét, webes nézetté konvertáljuk azt.
Beállítjuk oldal, termékkategória és termék szinten a kulcsszavakat, a képek alt tagjait, a seo címkék, és a meta leírásokat. Létrehozzuk a méréshez használt Gmail fiókot és beállítjuk a Google mérőeszközeit, a Search Console-t és az Analyticset. Azonban fontosnak tartjuk elmondani, hogy a keresőoptimalizálás egy komoly szakma, ezért a további jobb eredmények elérésének érdekében javasolt kifejezetten SEO szakember segítségét kérni.

Teljes biztonsági mentést készíteni, amelyet az ügyfélnek átadunk.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram