Mi az a WordPress?

WordPress egy ingyenes, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS). Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak és kezeljenek weboldalakat és blogokat.

2003-ban kezdődött, és azóta világszerte nagyon népszerűvé vált, több mint 40% -os részesedéssel rendelkezik a weboldalakon található összes tartalomkezelő rendszer közül.

WordPress.org vagy WordPress.com? Melyik a legmegfelelő számomra?

A CMS két verziójával találkozhatunk. A .org változat egy ingyenesen letölthető PHP alapú CMS. A felhasználónak saját tárhellyel és domain névvel kell rendelkeznie. A .com-os változat egy közösségi szolgáltatás, aminek működési elve sokban hasonlít a Blogsporthoz. Ingyenes és jól kezelhető ideális bloggereknek. Azonban az ingyenességnek is megvan az ára, sok a korlátozás, a domain név aldomainként működik (weboldalad.wordpress.com), az üzemeltetők reklámot futtathatnak majd az oldaladon.

A Wordpres.org a felhasználó számára könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel rendelkezik. Ezáltal a tartalom feltöltése könnyű, szerkesztése és formázása szintén. Sok sablon és téma áll rendelkezésre ami testreszabható.

További előnyökről ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Mi is az a tartalomkezelő rendszer?

A CMS = Content Management System, vagyis a tartalomkezelő rendszer egy olyan szoftver ami lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy könnyen kezeljék és szerkesszék a digitális tartalmaikat. Ez akkor különösen hasznos, ha a tulajdonos nem rendelkezik fejlesztői ismeretekkel.

Népszerű CMS-ek:

  • WordPress
  • Joomle
  • Drupal
  • Magento

 

Találkozzunk a Facebookon.

Ezek is érdekelhetnek:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram