Miért jó, ha WordPress weboldalad van?

Egy WordPress weboldal rengeteg előnnyel rendelkezik. Talán az egyik legismertebb ilyen előny a könnyű kezelhetősége. De mi is az a WordPress, mióta használjuk, mire használjuk és mitől ilyen népszerű?

Mi az a WordPress?

A WordPress egy nyílt forráskódú PHP alapú tartalomkezelő és blog rendszer. Először 2003-ban jelent meg világhódító útjára, ma pedig már a világ weboldalainak több mint 60%-a WordPress alapon fut. A WordPress egy kiváló eszköz arra, hogy gyorsan, igényes weboldalakat hozzunk létre. Olyan cégek használnak WordPress motort, mint a BBC America, Microsoft News vagy Snoop Dogg oldala.

Ingyenes a WordPress?

Fontos kihangsúlyozni, hogy kétféle WordPress-t különböztetünk meg.  A WordPress.com egy blog rendszer, amelynek vannak fizetős és ingyenes szolgáltatásai. A másik a WordPress.org aminek segítségével weboldalt tudunk létrehozni oldalakkal, menükkel, funkciókkal csupán tárhelyre és domain névre van szükség.

Mi WordPress weboldal készítés során a .org CMS-t használjuk.

WordPress weboldal előnyök

Mik a WordPress weboldal előnyei?

Az egyik legnagyobb előnye, hogy bárki eltudja készíteni a honlapját, hiszen rengeteg YouTube videó és ingyenes tutorial áll rendelkezésre.

A WordPress gyorsan és jól bővíthető szinte bármilyen funkcióval vagy tartalommal. Mivel a WordPress PHP nyelven íródott, így az a szakember aki ismeri ezt a programozási nyelvet egyedi megoldást is megtud benne valósítani.

Ha viszont nem szeretnénk fejlesztőt bevetni, a bővítmények (pluginok), a sablonok hatalmas kínálattal rendelkeznek, amik az igényeket ki tudják elégíteni.

Ha a weboldal megfelelően van elkészítve, odafigyelve a részletekre a WordPress egy biztonságos rendszer. A szakmai támogatottság és a rendelkezésre álló szakemberek száma magas. Naponta több ezer fejlesztő nézi a WordPress forráskódját, de a jó tárhely, és a jó plugin választással a biztonság tovább növelhető.

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy a weboldalunk naprakész legyen. A WordPress ebből a szempontból is kiemelkedő, hiszen nagyon könnyű a karbantartása. Van lehetőség automatikus vagy mauális frissítésre. Mi a maunális frissítést javasoljuk, mert előtte mindenképpen célszerű biztonsági mentést készíteni.

Van még más előny is?

Hát persze. A WordPress elérhető magyar nyelven, nemcsak a rendszer hanem a sablonok és a bővítmények is.

Könnyen és gyorsan tudjuk SEO-ra optimalizálni. A WordPress nagyon könnyűvé teszi a keresőrobotoknak, hogy feltérképezzék az oldalt. Ráadásul a megfelelő pluginnal (YOAST Seo és Site Kit) a találati listán való előrejutás felgyorsítható.

A felhasználók nagy része már mobil eszközön interneteik. Egy jó weboldal minden eszközön jól mutat és a WordPress ezt biztosítja neked.

Bármilyen marketing eszköz könnyen integrálható. Legyen szó hírlevél küldőről (MailerLite, MailChimp), számlázó programról a WordPress-szel összekapcsolható.

Lehet nekem is WordPress weboldalam?

Nulladik lépésként kell vásárolni a tárhelyet és domain nevet. Ez nem nagy költség, évente körülbelül 8.000 - 20.000 Forint. A tárhely szolgáltató sokszor segít a WordPress telepítésében. Sikeres telepítés után, célszerű sablont választani, telepíteni a bővítményeket, létrehozni az oldalakat.

Ha viszont nem szeretnél magad bajlódni ezzel, mi szívesen elkészítjük neked WordPress weboldalad.

Ezek is érdekelhetnek:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram