Milyen a jó weboldal? Szempontok

Ma már minden megtalálható az interneten. Azonban nem mindegy milyen az a weboldal. Vannak olyan oldalak, amik megragadnak és nem eresztenek és vannak olyanok amiket azonnal elhagyunk. De mik azok a szempontok amik egy weboldalt jóvá tesznek? A teljesség igénye nélkül szeretnénk pár pontban összefoglalni.

Milyen a jó weboldal?

Weboldal készítés során három szempontra figyelünk:

 1. A létrehozni kívánt honlap célja
 2. A honlap megjelenése
 3. A honlap használhatósága

Ezeket a pontokra, ha figyelünk egy tájékoztató, esztétikus, felhasználóbarát weboldalunk lesz.

Nézzük meg kicsit részletesebben!

Minden honlap tervezés nulladik lépése az, hogy meghatározzuk a weboldalunk célját. A cél lehet a termékeladás növelése, feliratkozók gyűjtése, szolgáltatás értékesítése, portfoliónk bemutatása. Ha megvan a cél és kijelöltük az irányt, elindulunk közösen az úton, és meg sem állunk a célig.

Egy jó weboldal informatív és tudatosan szerkesztett. Az aloldal címe már tükrözi a tartalmat, a felhasználó könnyen és gyorsan megtalálja azt amit keres. Ha pedig nem találja, lehetősége van kérdezni, akár egy kapcsolati űrlapon keresztül.

Az alábbi szempontokat mindig tartsuk szem előtt:

 • Figyeljünk a nyelvezetre, a szóhasználatra és a helyesírásra
 • Döntsük el az elején, hogy tegeződünk vagy magázódunk
 • Minden szükséges dokumentum álljon a rendelkezésre
 • Gondoljunk a SEO-ra. Rendkívül fontos az, hogy a kulcsszavak megfelelően legyenek megválasztva, a tartalom alkalmas legyen keresőoptimalizálásra.

2023-ban, az okostelefonok korában a weboldalnak mobilbarátnak kell lennie. Ez mostmár szabály. A nem reszponzív weboldal pontatlanságot, igénytelenséget tükröz, ezért mi minden általunk készített weboldalt négy eszközre optimalizálunk.

A weboldalnak tökéletesen illeszkednie kell az arculat többi eleméhez, fontos, hogy tükrözze a cég vagy vállalkozás stílusát. Már a webdesign tervezése során, nagy hangsúlyt fektetünk a felhasználói élményre és a használhatóságra. A design legyen letisztult, figyeljünk arra, hogy mértékkel használjunk design elemeket.

Fiatal Női Vezetők weboldalának webdesign töltője.

Mire figyeljünk?

 • A színek jól és tudatosan kerüljenek kiválasztásra
 • Használjuk jól a betűtípusokat
 • Használjunk call to action-öket
 • Használjunk jó minőségű képeket (legyenek jog tiszták, de a legjobbak a saját képek)
 • Legyen harmonikus, ön azonos

Egy igazán jó weboldal gyors és gyorsan használható. Gyorsan betölt és gyorsan lehet rajta navigálni, gyorsan megtalálhatóak rajta az információk. Ha a felhasználónak (sokat) kell várni a weboldal betöltésére, ki fog lépni és másik oldalt fog keresni.

Page Speed Instight sebességteszt eredménye

Összefoglalva tehát elmondható, hogy a jó weboldalnak tökéletes a mobilnézete, a design egységes, letisztult, tudatosan tervezett és a weboldal alkalmas különböző PPC marketing kampányok futtatására.

Keress minket bizalommal, ha weboldalra van szükséges vagy kétségeid támadtak a meglévő weboldaladdal kapcsolatban. Ha pedig csak beszélgetni szeretnél velünk a témáról megtalálsz minket a Facebookon, vagy az Instagramon.

Ezek is érdekelhetnek:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram