arculattervezés lépésről lépésre

Az arculattervezés hovatartozást ad az adott márkának. Ez a folyamat segít abban, hogy a brand könnyen és gyorsan felismerhető legyen. Amikor lefektettük az arculat alapjait, azzal stabilizáltuk a márka megjelenését és következetesen kell tartanunk magunkat a szabályokhoz.

Arculattervezés során fontosak az arculati színek kiválasztása

Az arculattervezés fő célja, hogyha a vevő meglátja az adott arculati elemet azonnal azonosítani és társítani tudja a márkához.

Statisztikák kimutatták, hogy az átlag felhasználónak 5-7 benyomás kell ahhoz, hogy megjegyezze a márkát, 7 másodperc alatt születik meg az első benyomás.

Egy jól megtervezett arculatnak számos előnye van:

  • A jól kidolgozott arculattal könnyen és gyorsan tudják azonosítani a márkát,
  • Ha egységfrontot alkotnak a kommunikációs elemek az profizmust és igényességet sugall,
  • A kreatív csapatnak könnyebb a közös munka, mert van egy kapaszkodó ami segítséget nyújt
  • Sok időt spórolunk azzal, hogy nem kell újabb és újabb grafikai elemeket kitalálni

A jól felépített cégarculat a jövőt határozza meg, ezért hatalmas a felelőség a megfelelő lépések betartásában.

  1. Előzetes konzultáció: Nem kezdődhet project előzetes megbeszélés nélkül. Szolgáltatásaink mindegyike tartalmaz 30-40 perces online megbeszélést, hogy a pontos igényeket feltudjuk mérni, és alaposan megtudjuk ismerni nemcsak a megrendelőt, de magát a márkát is.
  2. Árajánlatot készítünk, melyben tételesen felsoroljuk, hogy milyen feladatokat fogunk elvégezni, és milyen összeggel kalkulálhat ügyfelünk.
  3. A legjobb rész: kreatív tervezés: az első állomás egy minden igényt kielégítő logó megtervezése. A logónak minden felületen, színes és monokróm változatban jól kell mutatnia ez alapszabály.
  4. Teljes arculat és arculati kéziköny: ha megvan a logó kialakítjuk a többi arculati elemet. Ezek az elemek a névjegykáryták, a levélpapír, az online-offline kommunikációs anyagok, e-mail aláírások, roll-upok. Minden elemet lépésről-lépésre nagyon alaposan tervezünk folyamatosan együttműködve az ügyféllel annak érekében, hogy teljes mértékben kitudjuk elégíteni a felmerülő igényeket.

Az arculati kézkönyvre azért van szükség,  mert ez tartalmazza a vállakozás arculatának tartalmi és formai alapelemeit, a külső és belső kommunikációs szabályokat, illetve a grafikai elemek használatára vonatkozó szabályokat.

Egy igazán igényes arculat megalkotása egy összetett folyamat, amit az ügyféllel közösen alkotunk meg.

Találkozzunk a Facebookon.

Ezek is érdekelhetnek:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram